Personvernerklæring for konkurransen

Årets Kokkespire 2021

Dette dokumentet gir deg informasjon om hvordan Stiftelsen Norsk gastronomi («vi» eller «oss») behandler opplysninger som kan knyttes til deg (personopplysninger) når du deltar i konkurransen Årets kokkespire 2021 («konkurransen») og besøker vår nettside aretskokkespire.no

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når vi innhenter og bruker personopplysninger og generell informasjon om hvordan, hvorfor og på hvilket lovgrunnlag vi bruker personopplysningene.

Stiftelsen Norsk gastronomi ved daglig leder er behandlingsansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. Det betyr at vi er ansvarlig for å behandle opplysningene dine sikkert, og at dine rettigheter ivaretas.

Du kan kontakte oss på: info@norskgastronomi.no

 

Hvilke personopplysninger innhenter vi om deg og hvorfor har vi behov for opplysningene?

For å kunne delta i konkurransen har vi behov for å innhente enkelte kontaktopplysninger om deg og foresatt/verge. Formålet med bruken av personopplysningene er å administrere din deltakelse i konkurransen, og kontakte foresatt/verge dersom søknaden din gjør at du vinner en plass som kandidat i konkurransen. Selve bidragene vil også kunne brukes til å spre engasjement rundt konkurransen.

Opplysningene vi samler inn og behandler er

  • Kandidatens navn, alder og bosted
  • Navn på foresatt/verge
  • e-postadresse til foresatt/verge
  • telefonnummer til foresatt/verge

 

2. Lovgrunnlag for behandling av dine personopplysninger

Vi har bare lov til å bruke personopplysningene dine dersom vi har et lovgrunnlag som tillater dette. Et slikt lovgrunnlag kalles behandlingsgrunnlag og foreligger for eksempel hvis du har samtykket til vår bruk av opplysningene dine, eller hvis behandling er nødvendig for å gjennomføre en avtale du er part i.

Vårt behandlingsgrunnlag for bruk av personopplysninger i konkurransen er basert på ditt samtykke.

Dersom du er kandidat trenger vi samtykke fra foresatt/verger til at vi kan innhente og bruke personopplysningene når du huker av for dette på påmeldingsskjemaet til konkurransen. Du har også anledning til å samtykke til at vi sender deg informasjon om neste års konkurranse.

Du kan alltid trekke tilbake ditt samtykke og kreve at opplysningene dine slettes ved å sende en e-post til info@norskgastronomi.no. Dersom dette kreves før kandidatene er trukket vil du imidlertid ikke lenger kunne delta i konkurransen.

 

3. Hvem deler vi personopplysningene dine med?

Vi forplikter oss å ikke dele dine personopplysninger med noen tredjeparter, utover det som fremgår under.

Dersom du vinner konkurransen vil vi dele kontaktopplysningene dine med de personene som har ansvaret for å kontakte vinnere.

Vi vil også kunne bruke bidrag innsendt til konkurransen i kommunikasjon rundt konkurransen i konkurranseperioden, og for å rekruttere til senere konkurranser. Slik informasjon distribueres hovedsakelig via «Årets Kokkespire» sin kampanjeside: aretskokkespire.no og i våre egne og våre samarbeidspartneres kanaler på Facebook, Instagram, Snapchat og Youtube, for å skape engasjement og spre budskapet om konkurransen.

 

4. Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Vi vil bare lagre personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å gjennomføre konkurransen. Dette betyr at opplysningene slettes når konkurransen er avsluttet og vinnere er kåret, den 1. juli 2020.

Innsendte bidrag til konkurransen vil kunne lagres i en lengre periode, men vil anonymiseres slik at bidragene ikke lenger kan knyttes til deg.

5. Dine rettigheter

I tillegg til å trekke tilbake ditt samtykke og kreve slettet dine personopplysninger, kan du kreve at vi begrenser bruken av dine personopplysninger. Alle slike henvendelser kan sendes til info@norskgastronomi.no.

Vi bruker aldri personopplysningene dine til å foreta automatiserte avgjørelser eller profilering.

Dersom du ønsker å klage på hvordan vi bruker personopplysningene dine kan du kontakte Datatilsynet ved å sende skriftlig informasjon til Datatilsynet, Postboks 458 Sentrum, 0105 Oslo. For mer informasjon om klage, besøk https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/hvordan-kan-jeg-klage-til-datatilsynet/.

 

6. Særlig om Deltakelse ved finaler

Dersom du blir trukket som kandidat til deltakelse ved finaler, vil din foresatt/verge motta et eget informasjonsskriv som gir opplysninger om hvordan personopplysningene av kandidater behandles i forbindelse med eventuell presse og filminnspilling av finalene.

 

7. Endring av erklæringen

Vi vil i enkelte tilfeller gjøre endringer i denne erklæringen, blant annet dersom personvernlovgivingen endres. Vi anbefaler derfor å se gjennom erklæringen fra tid til annen.

Informasjonskapsler (Cookies)

Når du bruker nettstedet aretskokkespire.no plasserer vi noen såkalte informasjonskapsler (cookies) på din enhet for å forbedre brukeropplevelsen din. Informasjonskapsler brukes for å gi deg bedre tjenester, for eksempel gjennom å:

  • Gjenkjenne enheten din, så du slipper å oppgi samme informasjon flere ganger.
  • Måle hvor mange som bruker nettsiden, slik at vi kan gjøre den enklere og raskere.
  • Å forstå brukernes atferd på nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre brukeropplevelsen bedre.

Du kan skru av eller begrense plasseringen av informasjonskapsler ved å bruke innstillingene på din nettleser. For mer informasjon om hvordan dette gjøres for de enkelte nettleserne, les mer her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/.

aretskokkespire.no bruker vi følgende informasjonskapsler:

Google Analytics

For å gi oss statistikk om hvordan nettstedet brukes, settes en informasjonskapsel via Google Analytics. Informasjonskapslene anonymiserer all informasjon. Det vil si at informasjonen kun sier noe om antall besøkende på nettsiden, hvor disse kommer fra og hvilke sider de besøker.

Facebook Pixel

For å kunne måle og forbedre annonsering på Facebook. Data som innhentes kan ikke knyttes til enkeltpersoner.